JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Vi er snart klare

Det vil ikke bli nye sonderingsmøter før over helgen.

– Vi jobber med tekst og vi snakker sammen om formuleringer og annet. Men jeg må gjenta det som er i ferd med å bli et yndlingsuttrykk, nemlig at ingen ting er klart før alt er klart, sa Solberg etter at Høyre, Fremskrittspartiet, Venstre og KrF avsluttet sonderingene fredag kveld.

Hun la til at «landet kommer til å få en god borgerlig regjering» - vel vitende om at det fortsatt er et åpent spørsmål om det blir ett, to, tre eller fire partier i den.

– Håpet lever videre og jeg har hatt en veldig hyggelig dag, sa Solberg.

– Les også: Lover offensiv klimapolitikk

De fire valgvinnerne avsluttet sonderingene like før klokken 18 fredag. Så skal partiene jobbe hver for seg gjennom helgen, før sonderingene gjenopptas mandag.

– Jeg var optimistisk i morges, sa KrF–leder Knut Arild Hareide som fredag morgen antydet at det kunne bli en avklaring i løpet av dagen.

– Mandag vet vi mer om hvilken regjering vi får, sa han fredag kveld.

Partiet har innkalt både stortingsgruppen og landsstyret mandag.

– Jeg har behov for å konsultere partiet, sier Hareide.

Hos KrF er det stortingsgruppen som har det avgjørende ordet i spørsmålet om partiet skal inn i regjering eller ikke.

– Les også: Varsler snarlig avklaring

Også Frp-leder Siv Jensen antydet at mandag er den nye D-dagen for den videre skjebnen til sondørpartiene. De må bestemme seg for om de går over i forhandlinger eller om regjeringsforsøket er over.

Hun forteller at også Frp har innkalt sentralstyret og landsstyret mandag.

Hun kan ikke si noe mer om hva slags regjering Norge kan vente seg.

– Ingen dag er som forventet, for det er krevende ting vi driver med, sa hun.

Skal ha fri

Venstre-leder Trine Skei Grande var fornøyd med dagen.

– Det har vært en konstruktiv dag. Nå ser jeg fram til å ha litt fri, sa hun da hun satte seg inn i drosjen utenfor Stortinget.

På spørsmål fra NTB om tekstjobbing innebærer at partiene har jobbet med en mulig plattform, sa Solberg:

– Vi har jobbet konkret med politikk.

Bistand

Etter over 80 timer med sonderinger er det svært lite som har lekket ut av konkret innhold fra de fire partienes forsøk på å danne en regjering sammen.

Men kilder sier til NRK at sondørene er enige om å bruke 1 prosent av nasjonalbudsjettet på bistand, uten at KrF mener å kunne innkassere dette som en blank seier. Høyre vil nemlig at bistanden brukes på andre områder - som støtte til handel - og andre og færre land - enn det KrF ønsker. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse