JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fikk besøk av indianer

To venner fra to forskjellige verdener møttes på Slottet fredag.

Yanomami-lederen Davi Kopenawa fra Brasil var på gjenvisitt hos kong Harald.

I all hemmelighet var kongen på besøk i indianerlandsbyen Demini i Brasil i fire dager april. Der sov han i hengekøye og tok del i yanomamienes hverdag.

Nå er det Davi Kopenawa som har tatt den lange reisen til Oslo, på invitasjon fra Regnskogfondet.

– Les også: Kongen av Amazonas!

Indianerlederen sier han opplevde at kong Harald hadde vært oppriktig interessert i å lære hans folk å kjenne.

– Det betyr mye at myndighetene i mitt land får se at en annen statsleder trosser halve kloden for å besøke et urfolk, når de selv ikke gjør det, sier yanomami–lederen til NTB

– Myndighetene i Brasil er redde for oss. De tror vi vil skyte på dem med pil og bue. Dette var et skritt for å bevise at det ikke er sant, legger han til.

Davi Kopenawa arbeider for urfolks rett til å beholde kulturen sin og skogen de lever i og av. Det er en hard kamp mot både politikere og selskaper som ønsker å utvinne mineraler, olje og gass i det ressursrike Amazonas. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse