JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Ikke kødd med 1. mai

Britisk LO reagerer kraftig på regjeringens planer om å flytte 1. mai til slutten av oktober.

I fullt alvor sendte den britiske regjeringen denne uka et 18 sider langt notat ut på høring. Notatet er en oppfølging av en utredning av en ny reiselivsstrategi. I denne utredningen kom man til at det, særlig i år med sen påske, ble en betenkelig opphoping av fridager i april/mai.

Reiselivsprosjektet foreslo derfor å stryke 1. mai som fridag og erstatte den med en fridag i slutten av oktober. En tid på året da det ellers er langt mellom ekstra fridager. Nå har regjeringen invitert hele folket til å si sin mening, foreslå aktuelle datoer og et passende formål med den nye fridagen.

I britisk LO har utspillet ikke falt i god jord.

– Ikke kødd med 1. mai. Det er meningsløst å begynne å tulle med vel innarbeidede fridager som både ansatte og bedrifter har bygd opp sine arbeidsplaner rundt, mener generalsekretær Brendan Barber.

Han viser til at Storbritannia er det landet i Europa som har færrest offentlige fridager og foreslår i stedet en ekstra fridag i slutten av oktober, viet til frivillig innsats i lokalsamfunnene.

Annonse
Annonse