JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Stille rundt Frp-rapport

Frp forhandler om landbrukspolitikk med utgangspunkt i en 80 sider lang intern partirapport.

Innholdet i rapporten holdes hemmelig. Samtidig snuser Frp på landbruksministerposten.

Så snart Frp hadde vedtatt nytt politisk program i mai, satte partiets næringsfraksjon på Stortinget i gang arbeidet med en partirapport om landbruk, skriver Nationen lørdag.

– Vi skal lage et dokument som vil gjøre det lettere for partiet i forhandlinger framover. Vi skal gå mer i dybden på hva vi mener må gjøres og ikke, sa Frps landbrukspolitiske talsperson Torgeir Trældal til Nationen i mai. Rapporten er nå ferdig, men Frp vil ikke gi innsyn i den.

– Les også: Inviterer til samarbeid

– Rapporten er et arbeidsdokument for dem som sitter i forhandlinger. Det er ikke et hemmelig dokument, men inntil det foreligger en regjeringsplattform, får dere ikke se den, sier Trældal i dag.

Ifølge Trældal er landbruksrapporten omkring 80 sider lang. Den går, ifølge stortingsrepresentanten, mer i detalj når det gjelder hva Frp vil gjøre med tollvernet enn tidligere dokumenter fra partiet.

– Les også: Varsler snarlig avklaring

Torgeir Trældal har også bedt Siv Jensen kreve landbruksministeren i en ny regjering.

– Over lang tid har jeg sagt at det er viktig for oss å få landbruksministeren, for å vise hvor god landbrukspolitikk vi har, sier han til Nationen.

Den interne rapporten skal ellers basere seg på Frps merknader til årets jordbruksoppgjør og fjorårets stortingsmelding om mat- og landbruk, samt Frps alternative budsjett.

Frp foreslår i partiets alternative budsjett å kutte 5,5 milliarder i overføringer til norsk landbruk. Høyre foreslår kutt på til sammen 1,5 milliarder. KrF og Venstre er ikke samstemte i landbrukspolitikken, men ingen av sentrumspartiene ønsker å kutte i dagens overføringer. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse