JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

EU er svaret på krisa

Avtroppende generalsekretær i EFS, John Monks, mener at en sterkere integrering i EU er svaret på krisa.

torgny.hasaas@lomedia.no

– Jeg vet at dette ikke er spesielt populært i Norge, og i denne omgang snakker vi om svært små skritt, som å få til et EU-budsjett

– Hvis vi ikke tar noen skritt i retning av en økonomisk union, så vil utviklingen gå feil vei, svarte Monks da LO-Aktuelt spurte om en dypere europeisk integrasjon var svaret på krisa. Monks utdypet med at det i denne omgang er snakk om små skritt. Men på lang sikt sa han at det er behov for en tettere integrasjon.

Han sammenlignet EU med situasjonen i USA etter borgerkrigen da det var viktig å få til bedre økonomisk integrasjon for å få til en utvikling også i de fattigere områdene.

Han innrømmet at en tettere integrasjon ikke er spesielt populært i andre EU-land heller. Men han avviste bestemt at ulike nasjonalistiske grupper på frammarsj i Europa hadde noe å tilby.

– Så for de nasjonalistene som er ute og marsjerer i Europa i disse dager, har vi ingenting å gi annet enn fiendskap. Vi vil ikke ha noe med dem å gjøre, sa Monks på pressekonferansen.

I talen sin til kongressen pekte han på at EU gjorde det svært godt etter at finanskrisa med bra tiltak for å få hjulene i gang igjen.

– Dette var bra i Hellas inntil 2010. Da ble krisa skrudd over fra banken til å bli gjeld for det enkelte medlemsland.

Annonse
Annonse