JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Full støtte til gresk fagbevegelse

Den europeiske faglige samorganisasjonen samlet seg mandag om en resolusjon som uttrykte full støtte til grekernes vei for å komme ut av den finansielle krisa.

Delegatene samlet seg om en uttalelse der de oppfordret EUs finansministere som møtes i Brussel mandag og tirsdag til å legge om kursen, gi Hellas levelige vilkår.

En europeiske faglige samorganisasjonen slår fast at Europa er ved et veikryss og den veien som EUs ministere la ut på for et år siden ikke fører fram. Medisinen som ble vedtatt har bare ført Hellas lenger ut i krisa. Innstrammingene har ført til økt arbeidsledighet som igjen har ført til at skatteinntektene har blitt redusert og svekket mulighetene for å betjene lånene.

I uttalelsen som inneholder lite kritikk av Hellas, advarer også EFS EU-kommisjonen og ministerrådet mot å gripe inn i lønnsdannelsen. «Direkte og indirekte lønnskostnader er ikke innenfor kompetansen til Kommisjonen og Rådet, lønnsdannelsen er vår oppgave ikke noe Europas politikere har noe med», heter det i uttalelsen.

Blant punktene som de faglige lederne krever er:

– Lån til Hellas og andre gjeldsland skal være lavrente lån

– Finansiell hjelp til land gjeldslandene må ikke være knyttet til antisosiale innstramminger som forsterker den nedadgående spiralen.

– Hjelpen må gis over så lang tid at det er realistisk at lånene kan tilbakebetales.

Annonse

Flere saker

Annonse