JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Sett fra den andre siden

Bente Nes Aadnesen og Eva Hærem: Interkulturelt barnevernsarbeid, Universitetsforlaget 2007, 153 s.

Forfatternes utgangspunkt for denne læreboken er innvandrermødrenes møte med det norske samfunnet og bygger på deres erfaringer. Temaene er blant annet det å være innvandrermor, kulturmøter, migrasjonens mange prosesser, kontaktetablering, religionens betydning, oppdragelse, identitet og seksualitet og hva betyr fosterhjemsplassering. Det er mange gode beskrivelser av innvandrerfamiliers kamp for å trenge inn i den norske kulturen og forsøke å tilpasse seg den på en måte der en kan beholde sin egen identitet i majoritetssamfunnet.

Et tema som barneoppdragelse er svært varierende i de forskjellige kulturene. Noen setter grenser med fysisk oppdragelse, mens andre oppdrar barna i storfamilie. Mange er ikke vant til å høre på barna, eller tenke pedagogisk eller psykologisk. For barnevernsarbeiderne er dette et ekstra krevende tema, blant mange andre. Boken problematiserer det meste og etter hvert hovedkapittel er det refleksjonstemaer for leseren som er svært aktuelle. Boken er dessuten full av eksempler fra innvandreres hverdag og liv.

Boken er i første rekke ment for studenter i barnevern og sosialt arbeid, og for de som jobber i barnevernet. Forfatterne er henholdsvis sosionom og pedagog og begge er lektorer ved Universitetet i Stavanger.

Annonse

Flere saker

Annonse