JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vanskelig balansegang

Jon-Håkon Schultz: Ungdom og rus. Innvandrerungdom møter norske rusvaner Universitetsforlaget 2007

Jakten på tilhørighet er et viktig element når innvandrerungdom beskriver sitt forhold til rus. Det er nærliggende å prøve rusmidler for å bli akseptert som en av gutta. Eller en av gjengen. Innvandrerungdom med muslimsk bakgrunn bruker langt mindre rusmidler enn etnisk norsk ungdom, men når de ruser seg, får de større problemer. For mange blir russetiden problematisk, og en av strategiene er å melde seg ut av russetiden for å slippe å forholde seg til det høye rusmiddelforbruket som er vanlig da.

Boka gjengir flere historier om hvordan innvandrerungdom møter rus-problematikken. Noen av ungdommene er fulgt over lengre tid. Forfatteren har en doktorgrad om innvandrerungdoms bruk av rusmidler. Boka er beregnet på studenter og yrkesgrupper som møter ungdom og rus i forebyggende tiltak, i skolen, helse- og sosialtjenesten og PP-tjenesten.

Annonse
Annonse