JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ansetter renholdere framfor innleie

Universitetet i Oslo ser at de ikke sparer noe på å leie inn renholdere, og skal ansette nye selv. – Vi håper dette er første steg av en total innsourcing av renhold, sier NTLs Ellen Dalen.

anders.hauge-eltvik@lomedia.no

Universitetet i Oslo (UiO) har i mange år hatt fleire forskjellige firmaer inne for å drive renhold. Men når det nye informatikkbygget skal vaskes, blir det med egne ansatte og ikke innleid arbeidskraft.

Seier

– Vi fikk gjennomslag for at det skal lyses ut opp mot ti nye renholdsstillinger. Det er en økning på 25 prosent av eget renhold i dag. Det er vi veldig glade for, og regner med det er starten på å snu policyen til UiO, om å kjøpe inn så mye som mulig, sier leder Ellen Dalen i NTL UiO.

Foreningen har arbeidet mot outsourcing i mange år, og Dalen kan ikke tolke det annet enn positivt at det nå blir ansatt renholdere framfor innleie.

– Vi har argumentert overfor UiO at den eneste måten de kan spare penger ved å kjøpe tjenester er at de som vasker får dårligere lønn. Vi er kjempefornøyde for at vi har fått gjennomslag, og regner med det er første skritt på veien. Det kan kanskje se puslete ut med noen få stillinger, men det er en snuoperasjon og det første vi har sett av innsourcing av tjenester som er satt ut, sier hun.

Sparer ikke

Teknisk direktør Frode Meinich ved UiO bekrefter at de kommer til å ansette egne folk for å holde den nye informatikkbygningen ren.

– For det første, er det ingen store forskjell prismessig. Det var det én gang, men ikke nå lenger. Og så føler vi at vi er gode på dette med eget renhold, og har gjennom aktivt arbeid de siste seks-syv åra nesten halvert sykefraværet blant egne ansatte, og er nede på et akseptabelt nivå, sier Meinich.

Han poengterer også at samarbeidet mellom ledelsen og fagforeninger har bedret seg de siste år, noe som gjør han tryggere på at renhold i egen regi vil fungere.

– Er dette starten på en snuoperasjon fra UiOs side?

– Det er alt for tidlig å si, men det er et første steg på veien til å teste ut om det er realistisk å få til, og om vi kan gjøre det på en god og forsvarlig måte. Det blir spennende, vi vet vi får mange søkere og nå gjenstår det å se hvordan vi får til rekruttering og hvordan vi bygger opp et godt miljø også rundt det nye renholdet, sier han.

Annonse
Annonse