JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Drahjelp til forskning

Knut Halvorsen: Å forske på samfunnet En innføring i samfunnsvitenskapelig metode Cappelen Forlag – 316 s

For fjerde gang har dr. philos Knut Halvorsen revidert læreboken Å forske på samfunnet og for uinnviede spanderer vi en omtale av verket. Boka er en innføring i forskningsmetode som er til stor hjelp for studenter både på master- og bachelornivå.

Halvorsen, som er sosiolog og samfunnsøkonom er ansatt som professor ved Høgskolen i Oslo, og etter å ha vært leder ved Sosialforsk i en årrekke er han nå tilbake i undervisningsarbeid. Han skriver om alle fasene i et forskningsløp med kvalitative- og kvantitative forskningsprosesser, fra valg og utforming av problemstillinger søking av data og litteratur, analyse, tolkning og oppgaveskriving.

De to første kapitlene i boka er tunge av teori og forfatteren anbefaler at man heller leser dem til slutt. Bak i boka er alle fagtermer og fremmedord forklart og det er stikkordregister.

.

Annonse
Annonse