JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Enighet på glassoverenskomsten

Alle får et generelt tillegg på to kroner per time. Det er ett av resultatene etter mellomoppgjøret for glassoverenskomsten.

Onsdag ble det enighet i mellomoppgjøret for glassoverenskomsten mellom Fellesforbundet og Glass- og fasadeforeningen. Det er gitt et generelt tillegg på to kroner per time til alle.

Glass- og fasadeforeningen er ikke medlem av NHO, og er derfor ikke bundet av føringene fra frontfagoppgjøret.

– Jeg er fornøyd med å få et resultat som gir et generelt tillegg på kr 2,- altså likt med LO-NHO oppgjøret. Fellesforbundets delegasjon hevdet at overenskomsten ligger under 90 % av industrigjennomsnittet, men på grunn av mangelfull og ikke godt nok statistisk grunnlag, ble overenskomstens minstesatser hevet betydelig. Fellesforbundet er tilfreds med en økning av disse satsene på henholdsvis kr 10,- og kr 7,-, sier Fellesforbundets forhandlingsleder Knut Birger Andersen i en pressemelding.

I tillegg er satsene for reise- gangtid justert, likt som Fellesoverenkomsten for byggfag, i tråd med tidligere praksis.

Satsene gjøres gjeldende fra 1. april 2011.

Les meldingen fra Fellesforbundet her:

Her er forhandlingsresultatet:

Annonse
Annonse