JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Fikk mer enn forventet

– Jeg synes NJFs forhandlere har gjort en god jobb i årets tariffoppgjør, sier Lene Kramer, teamleder på billettsalget på Oslo S.

may.berg@lomedia.no

Den travle teamlederen har lite å utsette på utfallet av årets forhandlinger.

13.000 kroner i generelt tillegg ble resultatet for de ansatte i billettsalget. Det er mer enn Lene Kramer hadde forventet.

– Jeg er fornøyd, og jeg tror folk her mener det samme. Jernbaneforbundet har gjort en god jobb i forhandlingene med NSB.

Vi vet jo hvilke økonomiske utfordringer NSB står overfor, sier Kramer.

Billettsalget er en hektisk arbeidsplass, men det er noe av sjarmen, synes Kramer.

Etter at Oslo S fikk billettautomater, er det seks luker med manuell betjening. Her vokser og avtar køen som tidevannet.

Teamlederen mener at de ansatte i billettsalget har et rimelig greit lønnsnivå.

– Vi tjener mindre enn de ansatte i driften, men i forhold til sammenlignbare grupper i samfunnet tror jeg vi ligger relativt godt an.

Men folk her fortjener absolutt den lønna de får. Vi står jo i stormen innimellom, selv om det har vært et fint år for NSB så langt i år, sammenlignet med vinteren i fjor, sier Kramer.

Annonse

Flere saker

Annonse