JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Streikefare i Norsk Tipping

NTL-medlemmer i Norsk Tipping går ut i streik om dagens mekling ikke gir noen enighet. – Jeg er ikke optimistisk, sier forbundssekretær Tor Erik Granum.

anders.hauge-eltvik@lomedia.no

Partene setter seg ved Riksmeklingsmannens bord klokka 15 i ettermiddag. De mekler med en frist klokka 24 i kveld, og om det ikke oppnås enighet går 34 NTL-medlemmer ut i streik fra tirsdag morgen.

Forbundssekretær Tor Erik Granum i NTL sier det er lønn de er uenige om.

– Det er stor avstand mellom partene. Vi aksepterer ikke at vi skal ha en dårligere lønnsutvikling enn andre grupper i huset år etter år. Vi var i mekling om samme tema i fjor, og arbeidsgiver har fremdeles ikke forstått at vi er største gruppe, og skal behandles deretter, sier han.

Granum stiller seg uforstående til at Norsk Tipping inngikk avtale med en mindre forening før de hadde forhandlet med den største gruppa, som er NTL.

– Våre medlemmer er villige til å gå til streik, men søker bistand hos meklingsmannen og håper det kan gi resultater. Men nei, jeg er ikke optimistisk, forteller han.

Om det blir streik, forteller Granum at NTL i første omgang prøver å ramme Norsk Tipping internt.

– Første uttak vil i veldig liten grad ramme spillerne. Men om en eventuell streik drar ut i tid, vil det selvfølgelig få konsekvenser for spillerne, fastslår han.

NTL Norsk Tipping har totalt rundt 140 medlemmer.

Annonse
Annonse