JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Frist til midnatt i finansoppgjøret

Forhandlingene er i gang i finansnæringen. Partene har frist til midnatt. Ellers er det streik fra i morgen tidlig kl. 08.00.

may.berg@lomedia.no

Partene i finansnæringen klarte ikke å komme til enighet i årets mellomoppgjør. Dermed gikk oppgjøret til mekling.

For en uke siden møttes partene til sonderinger. I dag er det alvor.

Ved midnatt går fristen ut, og 16.594 bankansatte kan bli tatt ut i streik fra i morgen tidlig av.

YS-tilsluttede Finansforbundet har varslet plassfratredelse for 15.552 medlemmer, mens LO-forbundene har varslet for 1.042.

Det vil bety stopp i det aller meste av banktjenester og betalingsformidling.

Både betalingsterminaler og minibanker vil være stengt. Heller ikke nettbanker vil være tilgjengelig.

Partene i finansnæringen er uenige om retningslinjer for kompensasjon for kompetansehevende tiltak og om størrelsen på det generelle tillegget.

Siden partene møttes hos meklingsmannen forrige mandag, har man kartlagt hvilke punkter man er uenige om, og etablert arbeidsgrupper som har jobbet videre med materialet.

Riksmeklingsmannens kontor opplyste i formiddag at forhandlingene er i gang.

De LO-organiserte i finansnæringen tilhører Handel og Kontor og Postkom, og de to forbundene er med i forhandlingene som ledes av LOs forhandlingsleder Dagfinn Lund.

Annonse
Annonse