JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Godkjent regnskap

En liten lefse av en brosjyre med det faglig-politiske regnskapet fikk godkjent med laud fra representantskapet.

Den timelange debatten om det faglig-politiske samarbeidet mellom LO og Arbeiderpartiet ga mest ros, riktignok med noen torner.

Vidar Stang fra Telemark sa det kort og konsist.

- Dette dokumentet er kjempebra. Vi skal bruke det faglig-politiske regnskapet i valgkampen.

Jan Egil Pedersen NNN og sekretariatsmedlem fylte på med mer positiv omtale.

- Det velorganiserte arbeidslivet er en forutsetning for det vi får til i Norge. Vi har grunn til å være fornøyd. Se på resten av Europa.

Debatten handlet om tre, fire saksområder; kampen mot sosial dumping, uførepensjonen, bemanningsforetakenes framvekst og kutt i arbeidsmarkedstiltak.

Flere delegater, blant annet Eldar Myhre fra Fellesforbundet, framholdt at kampen mot sosial dumping, langt fra er ferdig. Han påpekte at innsynsretten må gjøres mer reell for fagbevegelsen i de allmenngjorte tariffavtalene. Nå er det altfor vanskelig å få fram dokumentasjon om faktiske lønns- og arbeidsvilkår.

Forslaget til ny uførepensjon fikk i all hovedsak skryt for en god hovedprofil, blant annet det at barnetillegget ble beholdt i forslaget. Flere delegater ønsket at fribeløpet de uføre kan tjene ved siden av uførepensjonen må opp.

Mona Bjørn fra HK hadde en alvorlig innvending mot forslaget.

- Vi vet at de med god helse lever lengst. Da er det urimelig at de med tyngst arbeid og lavest lønn blir rammet av levealdersjustering av uførepensjonen, sa Mona Bjørn.

Det største bidraget som regjeringen kan komme med til valgkampen om to år er å oppfylle ønsket om økt fradrag for fagforeningskontingent.

Annonse
Annonse