JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Frp-jubel for LO

«Fantastisk», mener Fremskrittspartiets Ketil Solvik-Olsen om at LO-lederen vil ha mindre kutt i norske utslipp av klimagasser. «Usolidarisk», mener SV.

Det var i et intervju med FriFagbevegelse.no i går at LO-lederen åpnet for å revidere klimaforlikets mål om innenlandske utslippskutt – dersom klimamålene hindrer industriutvikling.

– Hvis klimamålene gjør at vi ikke kan utvikle ny industri i Norge og kanskje heller må stenge ned deler av verdens mest miljøvennlige industri og flytte virksomheten til land med langt dårligere miljøstandarder, er det helt uakseptabelt. Det er heller ikke miljøet tjent med, sa Flåthen.

Klimaforliket ble inngått mellom alle partiene på Stortinget, unntatt Fremskrittspartiet i 2008. I forliket slås det fast at de innenlandske utslippene av klimagasser skal reduseres med 15-17 millioner tonn CO2 innen 2020. Også LO støttet forliket da det ble inngått.

– Vågalt

Fremskrittspartiets Ketil Solvik-Olsen betegner LOs linjeskifte som «fantastisk» og «vågalt» i et intervju med NTB/ANB i dag.

– Det er veldig viktig at LO-lederen nå sier det han gjør. LO har vært regjeringens sannhetsvitne i klimasaken i mange sammenhenger. Det LO nå sier, innebærer at presset øker betydelig og øker sjansene for at vi virkelig kan ta en politisk debatt om de nasjonale kuttmålene, sier Frps miljøpolitiske talsmann.

Han tror imidlertid at LOs snuoperasjon vil skape trøbbel innad i regjeringen fordi målet om utslippsreduksjon har vært så viktig for SV.

– Usolidarisk

Snorre Valen, SVs miljøpolitiske talsmann, sier derimot at det er viktig at de nasjonale kuttmålene står fast, og mener det er skuffende og usolidarisk av LO å snu i denne saken.

– Det vi ser nå, er en stollek internasjonalt hvor alle skal kutte et sted hvor det blir billigere. En slik politikk innebærer at belastningen skyves over på senere generasjoner, sier han. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse