JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Bomsak kan havne i retten

– Ja, jeg tror denne saken kommer til å havne i retten, sier Einar Johannessen, leder i avdeling 1 Øst i Norsk Arbeidsmandsforbund.

ane.borrud@lomedia.no

I Østfold er det full strid rundt de tidligere ansatte i bomstasjonene. Det fylkeskommunale selskapet Østfold Bompengeselskap har hatt driften av bomstasjonene på E6 og indre Østfold ute på anbud. Kun en av de ansatte fikk være med videre.

Virksomhetsoverdragelse

I dag går det ut pressemelding fra LO i Østfold. NAF avdeling 1 Øst har hatt saken til vurdering i LOs juridiske avdeling, og mener at virksomhetsoverdragelse etter kapittel 16 i arbeidsmiljøloven skal gjelde.

– Vi mener derfor at Bergensfirmaet Bro- og tunnelselskapet AS, som vant anbudet, har begått lovbrudd i leverandørskiftet mellom G4S med å ikke følge Arbeidsmiljølovens kapittel 16 om arbeidstagers rettigheter ved virksomhetsoverdragelse, står det i pressemeldingen.

Einar Johannessen, leder i avdeling 1 Øst og verneombud for ansatte i G4S på bomstasjonene i Østfold, er fornøyd.

– Vi føler at vi har en god sak. Tolkningen til KS holder ikke.

KS mot LO

Johannessen viser til en juridisk vurdering av saken fra KS advokatene (Kommunesektorens interesse- og arbeidsgiverorganisasjon), som konkluderer med at leverandørskiftet fra G4S til Bro- og tunnelselskapet AS ikke vil innebære at arbeidsmiljølovens regler om virksomhetsoverdragelse kommer til anvendelse i forholdet dem i mellom. Vurderingen presiserer imidlertid at det er “betydelig grad av usikkerhet knyttet til konklusjonen, og at saksforholdet ligger i grenseland for reglenes anvendelsesområde”.

LOs juridiske vurdering er derimot at det det foreligger en virksomhetsoverdragelse. Men heller ikke LOs juridiske avdeling er bombastiske i sin konklusjon. “Det er knyttet usikkerhet til konklusjonen, men saken er klart prosedabel”, står det.

Vil ha tilbake jobbene

Nå er Johannessen i gang med å informere medlemmene som jobbet på bomstasjonene i G4S om sakens utvikling.

– Nå skal vi snakke med alle medlemmene, og høre hva de ønsker. Det er de som har mistet jobben som eventuelt må bestemme om de vil gå til sak. Men vi støtter dem fullt ut, og tar saken for dem dersom de vil følge saken videre. Det koster ikke dem en krone, understreker avdelingslederen.

Hittil har Johannessen fått kontakt med fire stykker, og alle fire ønsker jobben tilbake.

– Vi kommer til å be medlemmene som er berørt og vil gå videre med saken om å be om gjeninntredelse etter arbeidsmiljøloven § 15 - 11 nr. 5, avslutter Johannessen.

Annonse

Flere saker

Annonse