JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Politisk helg i Trondheim

Den årlige Trondheimskonferansen avholdes denne helga. 600 faglige aktivister møtes.

torgny.hasaas@lomedia.no

Trondheimskonferansen har ikke bare vært kjent som en møteplass for venstresida av fagbevegelsen, det har også vært en arena for aktuelle saker. Krisepolitikk og pensjonsreformen er de viktigste temaene. Men i forslag til hoveduttalelse fra konferansen har arrangørene trukket fram fem viktige temaer:

– Tariffoppgjøret 2010 - Likelønnspott nå.

– Forsvar sykelønnsordning og uføretrygd.

– Oppgjør med New Public Management

– Veto mot Postdirektiv og Vikarbyrådirektiv

– En industripolitikk for framtida.

Det er flere av LOs fremste tillitsvalgte som skal innlede på konferansen. Nestleder i LO Gerd Kristiansen skal sammen med leder i LO i Trondheim Arne Byrkjeflot innlede om pensjonsreformen. Leder i Fellesforbundet, Arve Bakke, innleder lørdag om tariffavtaler og sosial dumping.

Av politikere er det Torstein Dahle fra Rødt, Else May Botn fra Arbeiderpartiet og Heikki Holmås fra SV som slipper til om hva slags krisepolitikk som ivaretar arbeidsfolks behov. I år er også historikeren Knut Kjeldstadli invitert for å trekke opp det historiske perspektivet for allianser i krisetider.

For å sette miljøspørsmålet på dagsorden er nyvalgt leder i Natur og Ungdom, Ola Skaalvik Elvevold, invitert for å innlede fredags kveld.

I tillegg til de store innledninger blir det lagt opp til gruppe diskusjoner og appeller i tillegg til at det blir omfattende sosial aktivitet.

Annonse

Flere saker

Annonse