JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Frykter Ernas regjering

Ideelle organisasjoner er redd for å tape konkurransen mot kommersielle velferdsselskaper.

Flere ideelle organisasjoner har de siste årene tapt oppdrag i anbudsrunder mot kommersielle selskaper. Når frykter de konsekvensene hvis regjeringen Solberg legger opp til et frislipp av private og kommersielle selskaper innen helse- og velferdssektoren.

– Hvis vi skal måles på linje med kommersielle selskaper, er det kroken på døra for oss, sier sosialsjef i Frelsesarmeen, Lindis Evja, til Klassekampen.

Den rødgrønne regjeringen inngikk i fjor en samarbeidsavtale med ideell sektor om leveranser av helse- og sosialtjenester. Avtalen legger opp til at ideelle kan ha langsiktige avtaler om velferdstjenester.

Denne avtalen ble støttet av Høyre mens partiet var i opposisjon, men partiet har sagt at de i langt større grad enn de rødgrønne ønsker å slippe til private aktører.

– Skal vi opprettholde aktiviteten vi har i dag, er vi avhengig av at den nye regjeringen ser på mer enn bare prisen, sier Evja.

Også Jan Elverum, generalsekretær i Blå Kors Norge, er usikker på hvordan vektingen mellom ideelle og kommersielle aktører vil bli med en Høyredominert regjering.

– Blå Kors har drevet rusomsorg i Norge siden 1909, men blir stadig mer presset på lønns– og pensjonsvilkår. Dersom denne utviklingen fortsetter, må mange tære på egenkapitalen eller ta opp lån for å fortsette driften som før, advarer han. (ANB–NTB)

Annonse
Annonse