JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Regjeringen fortjener ros

Postkom-leder Odd Christian Øverland mener at regjeringen fortjener ros – ikke kritikk for sitt arbeid med å stoppe innføringen av EUs 3. postdirektiv.

may.berg@lomedia.no

I et intervju med Dagens Næringsliv sier konsernsjef Dag Mejdell i Posten at regjeringens arbeid med å reservere Norge mot postdirektivet bare gjør det verre for Posten. Mejdell er bekymret for at reservasjonsprosessen kan komme til å ta flere år.

– Vår frykt er at volumene faller mye og at vi i Norge ikke evner å tilpasse oss raskt nok, sier Mejdell.

Han mener at postdirektivet ikke vil medføre dramatiske endringer for kundene, og tror det blir langt dyrere å fortsette som i dag.

– Angrep på direktiv-motstanderne.

Øverland sier at Mejdells utspill er et angrep på alle de som i flere år har kjempet mot postdirektivet, med Postkom i spissen.

– Jeg er rett og slett forundret over Dag Mejdells utspill, han irettesetter sin egen eier og skyver i tillegg 15.000 postansatte foran seg og hevder at de nå vil vite hva regjeringen ønsker med Posten i framtiden. Det er konsernsjefen selv som har foreslått for Samferdselsdepartementet at lørdagsomdelingen skal kuttes, bankplikten skal fjernes og at tjenestetilbudet skal forringes, sier forbundsleder Odd Christian Øverland i en pressemelding.

– Mejdell har i flere sammenhenger argumentert med at det er elektronisk post som er den største trusselen, fordi brevposten ventes å falle kraftig. Det er Postkom enig i, men vi mener at det ikke vil bidra til noen positiv utvikling at et fallende marked på toppen av alt skulle liberaliseres, slik EU har lagt opp til gjennom det tredje postdirektivet, sier Øverland.

Annonse

Flere saker

Annonse