JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

I skyggen av en avskjed

Klubbleder Monica Nkechi Okpe er ikke den eneste som har blitt utsatt for DHL-sjefenes vrede. To andre fagforeningstillitsvalgte i DHL har fått advarsler i kjølvannet av avskjeden av henne.

vegard.holm@lomedia.no

Den 19. mai ble klubbleder Hilmar Davidsen i DHL Ekspress på Berger utenfor Oslo gitt en skriftlig advarsel for fire forhold, tre av dem i tilknytning til jobben som klubbleder.

Tøffe tider

To av punktene handler om at klubblederen har vært borte fra arbeidsplassen sin i forbindelse med lokale lønnsforhandlinger i bedriften. Han skal ikke ha sagt fra til sin nærmeste overordnede om at han skulle på møte. Dermed brøt han retningslinjene på bedriften, ifølge terminalsjefen på Berger.

Et tredje punkt i advarselen er at han var «fraværende i forbindelse med en sak på Ulven, som ikke berører din rolle her på Berger.» Denne «saken» var et drøftelsesmøte med ledelsen forut for avskjeden av Monica Nkechi Okpe. Hilmar Davidsen var hennes rådgiver.

Alle tre punktene er konkret og direkte knyttet til tillitsvervet som klubbleder.

– Forholdene på jobben har vært tøffe i lang tid, sier Davidsen.

Arbeidslivet er endra til det verre

Han synes ikke detaljer i advarselen skal diskuteres offentlig. Han vil likevel si følgende:

– Jeg har protestert på advarselen av flere grunner. Advarselen er et sammensurium av flere ting. Og at sjefene ikke snakker sammen kan vel ikke jeg ta ansvaret for. Det har til tider vært et mareritt å være på jobb, og jeg håper at LO og forbundet ser at noe må gjøres med at arbeidslivet har endra seg til det verre. Vi opplever et massivt angrep på hele kapittel 9 i Hovedavtalen som handler om samarbeid og medbestemmelse, sier Hilmar Davidsen.

Det fjerde forholdet i advarselen er at Davidsen ikke har dokumentert et fravær i forbindelse med en avtale han hadde på Sentralsykehuset i Akershus. Hilmar Davidsen sier han har forsøkt å vise fram innkallingen fra sjukehuset. Men terminalsjefen nekter å se på tekstmeldingen som på kort varsel innkalte Davidsen. Sjefen krever dokumentasjonen på et papirark.

Davidsen har protestert på advarselen og krever den trukket tilbake.

Fagforeningsknusing

Også en tillitsvalgt på DHL-terminalen i Trondheim har fått en skriftlig advarsel. Advarselen, som er datert 7. juni, vil kunne «få konsekvenser for din videre fremtid ved bedriften», heter det. Den tillitsvalgte skal ha røyka på terminalen, i tillegg til at han har kommet tre ganger for sent på jobben. Han har jobbet ved bedriften i elleve år.

Daglig leder Terje Pedersen i Midtnorsk Transportarbeiderforening sier til Transportarbeideren at advarselen er en takk for sist. Den tillitsvalgte i Trondheim ba om et møte for å gå gjennom deltidsstillinger og vikarbruk. Så fikk den tillitsvalgte en advarsel.

– Hele saken dreier seg om det er sjåførene eller våre folk som skal losse og laste. Den tillitsvalgte fikk ikke noe svar på forespørselen om et møte, men en skriftlig advarsel. Dette er forsøk på fagforeningsknusing, sier Terje Pedersen.

Ingen sammenheng

Informasjonsdirektør i DHL, Gurli Høeg Ulverud, benekter i en e-post til Transportarbeideren at det er sammenheng mellom disse to advarslene og avskjeden av Monica Nkechi Okpe, ellerat advarslene har noe «med at de er med i fagforeningen».

Annonse
Annonse