JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Stor seier for oljemotstanderne

Lofoten, Vesterålen og Senja vil forbli oljefritt, i alle fall fram til neste stortingsvalg. Det framgår av samarbeidsavtalen mellom de borgerlige partiene.

anne.grete@lomedia.no

– Dette er en viktig avklaring, sier leder av miljøutvalget i NTL Sentralforvaltningen, Leif Kjetil Tviberg.

Han legger samtidig til at miljø er så mye mer, så han avventer hva som vil komme i regjeringsforhandlingene mellom Frp og Høyre.

Stor seier

Venstre og KrF kan innkassere en stor seier etter at de klarte å få med de to andre borgerlige partiene til å legge de sårbare områdene på is.

– Dette kom ikke helt uventet, men jeg hadde trodd at Venstre og Krf måtte gå inn i regjeringen for å få gjennomslag, sier Tviberg.

Det skal heller ikke iverksettes oljeboring på Jan Mayen, Iskanten, Skagerak og Mørefeltene i løpet av de neste fire årene.

Det er Tviberg godt fornøyd med. Han legger til at det er mange andre oljefelt som kan bygges ut, og som ikke er så sårbare.

Oljevernbase

De fire samarbeidspartiene har også blitt enige om å etablere en miljøbase/oljevernbase i Lofoten og Vesterålen.

– Hva ligger i det? spør Tviberg, men sier at et godt oljevern er viktig.

Godt arbeidsliv

Det Tviberg er like opptatt av, er et godt arbeidsliv. Her er det kommet lite ned på papiret.

– Det står nesten ingen ting om arbeidsliv. Jeg frykter for hva som vil komme, sier han.

Les også: - Toget går for arbeidsplasser i nord, sier Per Christian Jacobsen, Fellesforbundets distriktssekretær i Nordland

Annonse
Annonse