JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ut av Forsvaret - inn i departementet

Luftforsvarets Hovedverksted på Kjeller foreslås som statsforetak. Til glede for de drøyt 400 ansatte.

erlend.angelo@lomedia.no

Regjeringen vil foreslå for Stortinget at hovedverkstedet trekkes ut av Forsvaret og omformes til et eget statsforetak. Det vil gi verkstedet mulighet til å kjempe om flere kontrakter enn i dag - noe de ansatte er veldig glad for.

– Vi var skeptiske til dette i lang tid, men etter at vi fikk gjennom diverse krav som avtaleverk og videreføring av dagens portefølje, ble vi enige på et medlemsmøte at dette er rette veien å gå, sier klubbleder Bjørn Lien til Magasinet for fagorganiserte.

Kommersiell aktør

Som Magasinet skrev i august i fjor, fryktet de ansatte at de ville bli presset og ende opp som et privat selskap. Dette har de nå unngått – samtidig som de får muligheten til å kjempe om flere kontrakter enn i dag.

– Omdannelsen vil gi verkstedet mulighet til å operere som en kommersiell aktør samtidig som organisasjonsformen ivaretar nødvendig behov for politisk kontroll og sektorstyring, sier forsvarsminister Grete Faremo på Forsvarsdepartementets nettside.

Endres over nyttår

Forsvarssjefen anbefaler at omdanning gjennomføres senest fa 1. januar 2012.

– En omdanning av LHK er et fremtidsrettet tiltak som gjør at verkstedet vil få mulighet til å utnytte den kompetansen og anerkjennelsen som LHK har bygget opp gjennom flere tiår. Dette er et historisk industrimiljø med fremtiden foran seg, sier Faremo.

I dag opptas Kjeller-verksted hovedsakelig av jobb med SeaKing-helikoptrene og de gamle F16-flyene. Omdannelsen til statsforetak vil nå gjøre dem i stand til å kjempe om kontraktene på de kommende F35-flyene.

–Det blir spennende framover, sier klubbleder Lien.

Annonse
Annonse