JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Hyllet av miljøbevegelsen

Trine Skei Grande (V) og Knut Arild Hareide (KrF) ble tirsdag formiddag hyllet av flere miljøorganisasjoner.

Årsaken var innsatsen de la ned i regjeringsforhandlingene mot konsekvensutredning og boring i Lofoten, Vesterålen og Senja.

Natur og Ungdom, Naturvernforbundet og Folkeaksjonen oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja disket opp med bløtkake til de to partilederne utenfor Stortinget tirsdag formiddag.

– Dette er virkelig fantastiske nyheter, og det er bare å gi honnør og ære til Venstre og KrF som har fått gjennomslag for dette, uttaler leder Silje Lundberg i Natur og Ungdom på deres nettsider.

Mandag kveld ble det kjent at de borgerlige partiene er enige om at det ikke skal konsekvensutredes for eller åpnes for petroleumsvirksomhet i havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja i perioden 2013-2017, og det skal heller ikke iverksettes petroleumsvirksomhet ved Jan Mayen, iskanten, Skagerrak eller på Mørefeltene. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse