JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vaktbikkje med godt rykte

Nesten seks av ti nordmenn mener LO sommerpatrulje gjør en «ganske viktig» eller «svært viktig» jobb. – Veldig bra, mener LOs ungdomsrådgiver, Olav Andresen.

einar.fjellvik@lomedia.no

Det viser en meningsmåling gjennomført av Opinion i juni i år. Målingen viser også at sommerpatruljen har blitt et velkjent innslag i sommerarbeidslivet i løpet av sine 26 år på veien. På spørsmål om man kjenner til LOs sommerpatrulje er det bare 18 % som svarer at de ikke kjenner til denne aktiviteten i det hele tatt. Nesten en tredel av befolkningen sier de kjenner sommerpatruljen «ganske godt» eller «svært godt».

– Jeg er veldig glad for disse resultatene sier LOs ungdomsrådgiver, Olav Andresen.

– Et godt rykte er verdifullt, og det virker jo som om folk mener vi gjør en viktig jobb. Alt i alt veldig positivt.

På alle de tre spørsmålene som ble stilt er det en markert forskjell på hvordan unge og eldre svarer. De godt voksne kjenner bedre til LOs sommerpatrulje enn de yngste og de har en mer positiv vurdering av jobben sommerpatruljen gjør. Mens 32 % blant de yngste svarerne (18-29 år) mener at sommerpatruljen gjør en viktig/svært viktig jobb, er det 64 % som svarer det samme i aldersgruppa 40-49 år.

Voksne/eldre er også de som er mest opptatt av at unge sommerjobbere skal ha ryddige arbeidsforhold, selv om forskjellene mellom aldersgruppene er mindre på dette spørsmålet.

Olav Andresen mener aldersvariasjonen i svarene dels har å gjøre med at litt eldre mennesker har et mer bevisst forhold til hvor viktig ryddige arbeidsforhold.

– Dessuten skal en huske at mange i aldersgruppa 18-29 år er ute i arbeidslivet for første gang. Blant de litt eldre er det nok mange som har støtt på sommerpatruljen i løpet av de 26 årene vi har trålet sommerarbeidslivet, legger han til.

Ungdomsrådgiveren mener også det er positivt at sommerpatruljen har et godt rykte blant 40- og 50-åringene.

– Mange av dem er foreldre til ungdom som skal ut i sommerjobb. Vi får veldig mange telefoner til sommerpatruljen fra nettopp foreldre som skal sjekke ut ting på vegne av barna sine.

Annonse
Annonse