JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Godkjenning på høring

Arbeidsdepartementet har nå sendt forslag til godkjenningsordning for renholdsbransjen på høring.

ane.borrud@lomedia.no

Forslaget til godkjenningsordning som er sendt ut, innebærer at alle renholdsvirksomheter må dokumentere at viktige helse-, miljø og sikkerhetskrav er oppfylt, og at de har oppfylt sine registreringsplikter overfor norske myndigheter.

– Dette forslaget er et første resultat av det etablerte trepartsbransjeprogrammet for renholdsbransjen, sier arbeidsminister Hanne Bjurstrøm.

Forslaget til godkjenningsordning kan oppsummeres i tre hovedelementer:

Krav for å godkjennes

Det foreslås å kombinere krav til å være registrert i bestemte offentlige registre, og krav om å legge frem nærmere angitt dokumentasjon på forholdene i virksomheten. Det oppstilles dokumentasjonskrav innenfor både arbeidsmiljølovgivningen og utlendingslovgivningen. Registerkravene omfatter offentlige registre på flere myndighetsområder. Departementet foreslår også at en ordning med id-kort blir integrert i godkjenningsordningen. Forslaget innebærer at det etableres en egen godkjenningsmyndighet som skal håndtere saksbehandlingen knyttet til godkjenningsordningen.

Lovpålagt godkjenning

Departementet foreslår at det skal være ulovlig å drive renholdsvirksomhet uten godkjenning. Det foreslås også at det skal være ulovlig å benytte seg av tjenester fra virksomheter som driver uten nødvendig godkjenning.

Tilsyn

Forslaget går ut på at godkjenningsordningen følges opp med tilsyn for å sikre at godkjenningsordningen ikke gir en falsk legitimitet til virksomheter som etter å ha blitt godkjent likevel ikke oppfyller vilkårene.

– Både partene i bransjen og jeg har stor tro på at dette, sammen med den nylig vedtatte allmenngjøringsforskriften, vil bidra til å rydde opp i denne bransjen, sier arbeidsminister Hanne Bjurstrøm.

Fristen for å komme med merknader til forslaget er 7. oktober 2011.

Hele høringsnotatet kan leses her

Annonse
Annonse