JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Et angrep på verdiene vi står for

LO Stat-leder Tone Rønoldtangen mener arbeiderbevegelsen nå må bli enda tydeligere i sitt budskap.

simen@lomedia.no

Hun satt hjemme i helgen og fulgte de dramatiske tv-bildene fra Oslo og Utøya.

– Det er helt, helt forferdelig. Jeg er vel blant dem som ikke har tatt det helt innover meg ennå. Nå går tankene til de pårørende. Jeg føler med de som må vente så lenge på svar. Den uvissheten er vond. Det er så mange tragedier her, sier LO Stat-lederen.

Foreløpig har ikke LO Stat oversikt over om noen av deres tillitsvalgte er berørt av terroraksjonen.

Rønoldtangen er helt klar på at Anders Behring Breiviks terrorangrep i Oslo og på Utøya er et angrep på arbeiderbevegelsen.

– Det er også et angrep på de verdiene vi står for. Derfor er det viktig å ikke gi etter, og heller stå enda mer på for det vi tror på, sier LO Stat-lederen.

Hun mener vi har sett en økende fremmedfrykt i Norge de siste årene, og mener arbeiderbevegelsen og alle som tror på et åpent, inkluderende samfunn nå må si tydeligere i fra.

– Jeg føler det har skjedd en utvikling i mentaliteten de siste årene, i retning av mer fremmedfiendtlighet. Vi som ikke deler de meningene må være enda tydeligere og si enda klarere i fra. Vi må stoppe en trend, som jeg føler har gjort det mer legitimt å uttrykke fremmedfiendtlighet. Kanskje vi har sviktet litt og ikke sagt nok i fra. Det må vi gjøre nå, mener Rønoldtangen.

Hun mener også media må ta sin del av skylden for at det hun beskriver som mer fremmedfrykt i samfunnet.

– Mitt inntrykk er at overskriftene gjerne blir større hvis det er en ikke-vestlig asylsøker som har gjort noe. Det tror jeg har ført til at mange er blitt redde.

Terrorangrepet i Oslo og massedrapene på Utøya krevde mange liv.

I helgen har det kommet fram at terrorbomben mot regjeringskvartalet og massakren på Utøya var politisk motivert, utført av en høyreekstremist.

Rønoldtangen mener det er viktig at Norge nå står samlet.

– Han skal i hvert fall ikke få det som han vil. Vi skal stå opp for våre verdier, fastslår hun.

Annonse

Flere saker

Annonse