JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Sterkt berørt av tragedien

– Terror-handlingene i Oslo og på Utøva er et bevisst angrep på Arbeiderpartiet, fagbevegelsen og arbeiderbevegelsen som helhet, sier Odd Christian Øverland, forbundsleder i Postkom.

may.berg@lomedia.no

– I likhet med de fleste andre nordmenn, hadde jeg aldri trodd dette kunne skje i Oslo eller i Norge. Vi har aldri – før nå – hatt terroren tett innpå oss. Jeg håper og tror at Norge som nasjon skal komme styrket, og ikke svekket, ut av det som har skjedd. Vi må mer enn noen gang være bevisste på de verdiene vi har å ta vare på i det norske samfunnet, sier Øverland.

Trykkbølgene fra bomben som rammet regjeringskvartalet i Oslo, gjorde også skade i LO Stat-bygget, hvor ledelsen i Postkom holder til. Øverland er imidlertid ikke i tvil om at hvem bombemannen hadde som adressat:

– Dette er et attentat rettet mot Arbeiderpartiet, som er den tydeligste bæreren av de politiske verdiene som arbeiderbevegelsen setter høyt. Men det rammer arbeiderbevegelsen og fagbevegelsen som helhet, sier Øverland.

Han vil være forsiktig med å karakterisere en mann som fortsatt bare har status som siktet.

– Men det ser ut til å være en person som tilsynelatende har gått seg vill i egne tanker og havnet helt på avveie, sier Øverland.

Han er på ferie i utlandet og har fulgt nyhetssendingene til BBC.

– Det jeg har sett og hørt gjør meg stolt som nordmann over hvordan landet har taklet denne store utfordringen, sier Øverland.

Annonse
Annonse