JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Intens valgkamp i Fredrikstad

Siste meningsmåling i Fredrikstad viser dødt løp mellom høyre- og venstresiden. LO i byen er i startgropa for fire ukers intens valgkamp.

stig.christensen@lomedia.no

60 – 80 arbeidsplasser skal besøkes.

– I tillegg avholder vi stands hver lørdag, 10 000 valgkampbrosjyrer skal ut i postkassene og tre temamøter skal avholdes, sier LO-leder i byen, Tore Leif Gundersen.

Som om ikke det var nok kommer Roar Flåthen på et lengre besøk tirsdag 6. september, samtidig som Fagforbundet har plotta inn Åge Aleksandersen og Sambandet 26. august på Stortorget, til kveldskonsert.

Arbeidsplassbesøk

Gundersen forteller at de startet valgkampen på fagbevegelsens dag 19. juni, men at det braker løs for alvor fra nå av. Selv starter han besøkene på arbeidsplassene i dag. Det blir to – tre arbeidsplasser om dagen framover, både innen privat og offentlig sektor.

Valgkampbrosjyren presenterer prosjektet «Rødgrønt Fredrikstad», samt de 45 spørsmålene til partiene med svar. Svarene ligger på nettsiden til LO i byen, og tendensen er klar nok til at styret kan anbefale alle å stemme rødgrønt. På spørsmål om partiene tar avstand fra privatisering og konkurranseutsetting av offentlige velferdstjenester, svarer de rødgrønne ja, mens FrP, Høyre, KrF og Venstre svarer nei.

På spørsmål om partiene tar avstand fra salg av det kommunale selskapet for søppelhåndtering, Frevar og Fredrikstad energiverk svarer de rødgrønne bekreftende, mens V, FrP og Høyre kan tenke seg å selge på sikt.

– I tillegg er selvsagt faglige rettigheter viktige for oss. Vi ser det samme mønsteret når det gjelder midlertidige ansettelser, sier Gundersen.

Høyresiden vil ha åpning for mere av dette, mens venstresiden vil ha faste ansettelser og trygge ansettelsesvilkår. Alle partiene sier de er imot sosial dumping og at norske lønns- og arbeidsforhold skal gjelde for alle som jobber på oppdrag for Fredrikstad kommune.

Stand hver lørdag

LO i Fredrikstad vil ha stand hver lørdag fram til valget. De vil også gjøre seg godt synlige ved at valgkampbrosjyren skal ut i 10 000 postkasser. Gundersen opplyser også at LO og Ap har en felles brosjyre, der de tar til orde for trepartssamarbeid, nemlig mellom arbeidslivets to parter samt den kommunale ledelsen. Også der går man mot konkurranseutsetting, samtidig som man angriper FrP/Høyrestyrets syn på eiendomsskatt.

Tore Leif Gundersen mener videre at Fredrikstad trenger en bedre veiforbindelse opp til E 6 ved Sarpsborg, ikke minst for å beholde og bygge ut industrien er transportforholdene viktig. Det er tverrpolitisk enighet om bompenger, når man ser bort fra FrP.

Tre temakvelder

Den første temakvelden blir arrangert av HK og LO i fellesskap, og vil handle om statusen til kassadama: åpningstider og kollektiv hvile. Neste kveld vil Fellesforbundet ta seg av, og tema der blir industriarbeidsplasser og infrastruktur. Det tredje tema vil dreie seg om privatisering av offentlige tjenester. Det blir løs snipp i pubmiljø, innledere fra de politiske partier både til høyre og venstre, samt fra forbundene.

Roar og Åge

Når LO-leder Roar Flåthen kommer nedover 6. september, står blant annet tre arbeidsplassbesøk på programmet. Fagforbundet er arrangør når Åge Aleksandersen og Sambandet spiller på Stortorget 26. august.

LO i Fredrikstad har satt fram slagordet: Ditt arbeidsliv, din kommune, ditt valg.

– Nå gjelder det å kjenne sin besøkelsestid og bruke stemmeretten, sier Tore Leif Gundersen.

LO i Fredrikstad har kjørt prosjektet «Rødgrønt Fredrikstad» over flere år, der de gjennom møter og annen virksomhet har satt seg fore å kaste Frp- og Høyrestyret i byen. Nå setter de kreftene inn i en fire ukers valginnspurt.

Annonse

Flere saker

Annonse