JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Alene med store ambisjoner

Miljøpartiet De Grønnes eneste stortingsrepresentant Rasmus Hansson tror avtalen mellom de borgerlige partiene vil gi ham stort handlingsrom.

Historiens første stortingsrepresentant for Miljøpartiet De Grønne (MDG) var svært fornøyd da det mandag ble klart at det ikke blir en borgerlig firepartiregjering.

– Dette gir oss et mye større handlingsrom i Stortinget. Det er bra for oss, og det er bra for politikken. Det gir mange flere muligheter, sier Hansson til NTB.

Litt mo i knærne og fylt av ærefrykt inntok han tirsdag sin tildelte plass nesten bakerst i stortingssalen. Der har han havnet ved siden av en av sine argeste politiske motstandere, Christian Tybring-Gjedde fra Frp.

– Jeg fikk vite det i forrige uke. Da måtte jeg ta meg en halvliter, sier Hansson.

– Les også: Tre kvinner på topp kan løse kvinnekabalen

Iført en grå, nyinnkjøpt og svinedyr dress av et merke som ifølge Hansson «får Armani-eiere til å besvime» og (selvsagt) grønt slips, har Hansson store planer om å sette et grønt stempel på Stortinget i kommende periode.

– Jeg har tenkt å hisse opp folk med andre ting enn klærne. Vi har store ambisjoner og langsiktige planer, og vi kommer til å levere en rekke dokument 8-forslag, komitémerknader, delta i debatter og bruke mediene flittig, sier Hansson, som får et eget sekretariat med fire-fem ansatte på Stortinget.

– Vi vil blant annet bruke ressurser på å «skygge» arbeidet i de ulike stortingskomiteene, sier Hansson, som selv vil få plass i to komiteer. Ifølge kutyme på Stortinget skal alle partier ha plass i finanskomiteen og kontroll- og konstitusjonskomiteen.

– Men det ligger an til at jeg får bytte finans med energi- og miljøkomiteen, sier Hansson. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse