JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

- Endelig er vi i gang

I går ble fondsstyret for regionale verneombud i renhold, hotell og uteliv stiftet. Forbundssekretær Lise Myrvold er glad for at de endelig er i gang.

ane.borrud@lomedia.no

I fjor vedtok Stortinget en forskrift om regionale verneombud for renhold, hotell og uteliv. Forskriften gjaldt fra 1. januar i år. NHO var motstander av ordningen, og ville ikke at verneombudene skulle ansattes i Arbeidsmandsforbundet og Fellesforbundet.

Under Arbeidsmandsforbundets landsmøte i mai i år, kunngjorde arbeidsminister Hanne Bjurstrøm at partene nå hadde blitt enige om ordningen, og at verneombudene formelt skulle ansettes i Arbeidstilsynet.

Første møte

I går hadde partene sitt første møte. Det nye fondsstyret ble formelt stiftet, og Ørnulf Halmrast fra Arbeidstilsynet er styrets leder. Lise Myrvold fra Norsk Arbeidsmandsforbund og Steinar Karlsen fra Fellesforbundet er arbeidstagernes representanter, og Jostein Hansen fra NHO Reiseliv og Anne Jensen fra NHO Service er arbeidsgivernes representanter.

- Endelig er vi i gang.Det var et veldig bra møte med positiv stemning, sier forbundssekretær Lise Myrvold.

Sekretariat må på plass

Myrvold forteller at det nå er fokus på å få de regionale verneombudene på plass. Fondssyret har satt opp tre møter fram til jul. Det aller første styret skal ta tak i, er å få på plass sekretariatet.

- Vi må få på plass sekretariatet så fort som mulig, for det er sekretariatet som skal utlyse stillingene, understreker forbundssekretæren.

Fornøyd

Lise Myrvold er veldig fornøyd med at jobbingen for de regionale verneombudene nå endelig er i gang.

- Dette har tatt tid, men nå skal vi ha tett dialog og hyppige møter. Jeg er veldig glad for at vi endelig er i gang, understreker hun.

Annonse

Flere saker

Annonse