JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Biskop kritisk til KRLE

Stavanger-biskop Erling Pettersen advarer KrF og en ny regjering mot en ny livssynskamp.

De borgerlige er enige om å forandre RLE-faget i skolen til KRLE med 55 minst prosent kristendom.

I stedet for «Religion, livssyn og etikk», som faget nå heter har de borgerlige partiene blitt enige om at det skal endre navn til «Kristendom, religion, livssyn og etikk». Det nye faget skal inneholde minst 55 prosent kristendomsundervisning.

– Skolen har tidligere vært preget av kampen mellom kristne og andre. Jeg vil ikke at regjeringen skal blåse liv i en ny livssynskamp. Det kan føre til mye unødvendig bråk der det i dag er ro rundt faget, sier biskopen til NRK.

– Les også: Bryter menneskerettighetene

Pettersen satt selv i utvalget som la grunnlaget for KRL- og senere RLE-faget i et utvalg ledet av daværende kirke-, utdannings- og forskningsminister Gudmund Hernes som skrev NOU-en «Identitet og dialog».

Leder av Elevorganisasjonen Liv Holm Heide sier til Aftenposten at den nye regjeringen tar norsk skole flere tiår tilbake i tid med den nye vektleggingen av kristendom i religionsfaget.

Den Europeiske Menneskerettighetsdomstolen fastslo i 2007 at fritaksreglene i det forrige religionsfaget, KRL (kristendom-, religion og livssynskunnskap), brøt med menneskerettighetene. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse