JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fornøyde med ledelsen så langt

De NTL-tillitsvalgte synes ledelsen i departementene har gjort en veldig god jobb etter bombeangrepet. Men noen bekymringer har de likevel.

anders.hauge-eltvik@lomedia.no

Mandag samlet NTLs tillitsvalgte seg for å dele erfaringene så langt etter bombeangrepet i regjeringskvartalet. Både de departementene som fikk kontorene ødelagt og tillitsvalgte fra de underliggende etatene som nå huser disse departementene var representert.

Leder Bjørn Halvorsen i NTL Sentralforvaltningen sier de tillitsvalgte kom med positive tilbakemeldinger.

– Hovedinntrykket er at de tillitsvalgte er fornøyd med informasjonsarbeidet men at medbestemmelsen kan bli bedre. De er stort sett fornøyd med ledelsens informasjonshåndtering. De departementene som har flyttet inn hos underliggende etater skrøt veldig av måten de har blitt tatt i mot på, og alle departementstillitsvalgte var meget imponert over Departementenes Servicesenter (DSS), og hvordan de har klart å takle denne situasjonen og fått departementene opp og gå, sier Halvorsen.

Han understreker at de ansatte har holdt ut med uholdbare arbeidsforhold, der opptil fem ansatte har delt på ett kontor. Overtidsbruken har enkelte steder vært svært stor. Det har også vært behov for enkelte avklaringer på punkt i avtaleverket.

– Vi har gått gjennom noen av paragrafene i hovedavtalen som er spesielt relevante nå. Det ene er at tillitsvalgte får nok tid til å gjøre jobben sin som tillitsvalgt, der har jo full jobb ved siden av. Det er slått fast i hovedavtalen at det skal settes av nok tid, sier Halvorsen, og føyer til at det legges opp til hyppige møter mellom ledelse, tillitsvalgte og vernetjenestene i departementene.

Han understreker også at større informasjonsopplegg skal gjennomføres og planlegges i lag med de tillitsvalgte.

– Også her er folk relativt fornøyde med departementsledelsens håndtering. De er nok veldig utslitte de også nå, konstaterer han.

Et annet viktig punkt er at hovedavtalen fastslår at alle saker kan tas opp til drøfting om en av partene krever det.

– Det begynner å bli en del frustrasjon på grunn av plassmangel og at folk sitter veldig tett på hverandre. Noen har fått vite hvor lenge de skal sitte i midlertidige lokaler, men vi er vel ikke helt sikre på at flytteplanene holder, sier Halvorsen.

Annonse
Annonse