JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Elbil-kolonne til Bergen

Posten vakte oppsikt da de kjørte ti av sine nye elbiler i miljøvennlig kolonne fra Oslo til Bergen i august.

may.berg@lomedia.no

Posten Norge fikk i sommer levert 20 elbiler av typen Ford Transit Connect Electric fra Ford. Innkjøpet av bilene er et ledd i Postens strategi om å redusere CO2-utslippene med 150 000 tonn årlig fram mot 2015.

Ti av bilene skal kjøre i østlandsområdet, de resterende ti er tiltenkt Hordaland. I august kjørte derfor en kolonne på ti røde el-biler med Postens logo i kolonne fra Oslo til Bergen.

Underveis ble de vist fram på postkontorer, distribusjonsenheter og hos Ford-forhandlere langs veien.

Kortesjen vakte berettiget oppsikt.

Fornøyd etter kjøreturen

Bjarte Tafjord, som er nestleder i Bergen sentrum distribusjon, var en av sjåførene som kjørte elbilene over fjellet. Han er fornøyd med elbilen.

– Dette er en fullgod varebil som ikke skiller seg ut fra biler som kjører på fossilt drivstoff. De er utrustet som moderne biler, har god komfort og avgir betydelig mindre støy enn vanlige biler, sier Tafjord, som får fire av bilene i drift i Bergen sentrum. De andre skal spres rundt i Hordaland.

Bilene har kapasitet til å gå 130 km når de er fulladet. Tafjord sier det rekker i massevis for budtjenesten.

Om de egner seg til vinterkjøring gjenstår å se, men Tafjord tror at de relativt tunge elbilene vil klare seg godt på glatt føre.

Først i Europa

Som første kunde i Europa, signerte Posten Norge i mars i år kontrakt med Ford og Azure Dynamics Corporation om kjøp av 20 helelektriske biler.

Posten Norge har blinket ut miljøvennlige kjøretøy som det mest effektive enkelttiltaket for å minske Postens CO2-utslipp.

Fram mot 2015 legger Posten opp til å erstatte 1300 fossilt drevne biler med elbiler og andre alternative kjøretøy.

Annonse

Flere saker

Annonse