JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vil sparke varsleren

Styret i Sogn og Fjordane Fagforening vurderer å sparke organisasjonsarbeider Jarle Kirketeig som i forrige uke gikk ut i NRK og fortalte at han ble trakassert på fagforeningskontoret.

randi@lomedia.no

Jarle Kirketeig beskylder lederen i Avdeling 19 Sogn og Fjordane Fagforening for en lederstil som har brutt ham ned både fysisk og psykisk. Kirketeig er nå sykmeldt.

Flere tidligere ansatte ved Fellesforbundets avdeling 19 i Førde har gått ut og støttet Kirketeigs framstilling av saken. Også tidligere fylkesleder i Fellesforbundet støtter ham i klagemålene mot Magne Ulvatn. Overdreven kontroll, mistenkeliggjøring og utskjelling i plenum er eksempler som blir nevnt av Jarle Kirketeigs forgjenger, Jan Olav Gjerde. Han sier rett ut at han sluttet på grunn av Ulvatns lederstil. Magne Ulvatn sitter også i Fellesforbundets forbundsstyre.

Taust etter krisemøte

Styret hadde krisemøte fredag 2. september. Deretter ble det taust. Ingen er villig til å si noe.

Nå har Kirketeig mottatt et brev der han blir innkalt til drøftingsmøte. Styret vurderer å si ham opp, men arbeidsmiljøloven krever at man holder et slikt drøftingsmøte før oppsigelse kan skje. Brevet er undertegnet av nestleder i avdelingen, Bjørn Martin Kormeseth.

Kirketeig sier til NRK at han ikkje kommer til å finne seg i oppsigelse. Dermed kan saken havne i retten. Han håper på støtte fra forbundet sentralt hvis det skulle skje.

– En skandale

Etter den siste utviklingen i saken kaller Atle Reidar Sandnes saken for for en skandale. Den tidligere fylkeslederen i Fellesforbundet peker på at en etter en har stått fram og sagt de er blitt trakassert av lederen, og at det har pågått i årevis.

– Istedenfor at det blir valgt en ny leder, velger styret med lederen i spissen å true Kirketeig med sparken. Saken er snudd totalt på holdet, sier Sandnes til NRK.

Han oppfordrer alle de lokale klubbene i Fellesforbundet til å engasjere seg og få sammenkalt til et ekstraordinært årsmøte for å kaste dagens ledelse.

Annonse
Annonse