JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Garanterer ikke om Krekar

Verken Erna Solberg (H) eller Siv Jensen (Frp) lover at mulla Krekar blir kastet ut av Norge under den nye regjeringen.

Torsdag ettermiddag møtte de to partilederne, som nå forhandler om en ny borgerlig regjering, pressen på Sundvollen.

– Det er ikke mulig for noen statsminister i Norge å garantere at mulla Krekar sendes ut, for vi er en rettsstat. Da er det norsk lov som gjelder, ikke statsråder eller statsministre. Vi er internasjonalt forpliktet. Men vi har en ambisjon om at han må sendes ut så raskt som mulig, sier Høyre-leder Erna Solberg.

Frp-representant Jan Arild Ellingsen sa til VG torsdag at mulla Krekar må sendes ut av landet så raskt som mulig. Han mener dette er knyttet til partiets troverdighet og kaller det en viktig symbolsak.

– Mye av frustrasjonen i folkedypet handlet om tiden før han satt fengslet. Vi sender ikke mennesker, uansett hva de har gjort, til en galge. Vi må se på muligheten om å framskynde arbeidet med utleveringsavtaler, men det må gjøres på en skikkelig måte, sier Frp-leder Siv Jensen.

Mulla Krekar er dømt for å ha drapstruet Erna Solberg i 2010. Årsaken til at han ikke er blitt sendt ut av landet ennå, er at han risikerer dødsstraff i Irak. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse