JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Spent på stortingsvalget

Hvilke konsekvenser dette valgresultatet får for stortingsvalget om to år, er LO Stat-leder Tone Rønoldtangens hovedspørsmål etter lokalvalget.

anders.hauge-eltvik@lomedia.no

Lederen i LO Stat synes det er gledelig at Ap gikk fram i valget, men hadde gjerne sett større framgang - og valgseier i Oslo.

Nå er hun spent på hvilke følger Høyres framgang og Kristin Halvorsens avgang vil få.

– Jeg må få være så direkte, og si at det er gledelig med Frps tilbakegang, selv om det er mange som har gått derifra til Høyre. Det blir veldig spennende å se om Høyre klarer å holde seg på dette nivået inn i den lange valgkampen vi går inn i. Jeg har ikke noe tro på det, men om oppslutningen il Høyre holder seg så høy, blir det en utfordring for Ap, sier hun.

Hun poengterer at Ap pleier å få større oppslutning i stortingsvalg, og framgangen i årets lokalvalg tolker hun som et positivt tegn.

Rønoldtangen håper SV kommer sterkere tilbake.

– SV gjør et dårlig valg, og Kristin trekker seg. Det er veldig vanskelig å forutsi hva det gjør med det rødgrønne samarbeidet. Om det blir mer spenning mellom SV i regjering og SV som et parti som skal styrke seg, kan det gi spenninger. Jeg håper SV kan konsolidere situasjonen, og klare å styrke seg slik at det fortsatt kan være en aktuell regjeringspartner, sier hun.

Videre fastslår Rønoldtangen at LO Stat er klare til å bruke Aps framgang i den lange valgkampen, og understreker at det ikke er ønskelig at de borgerlige holder seg så sterke som nå slik at det blir regjeringsskifte.

– Men jeg skulle gjerne sett større framgang for Ap, for å bruke den som utgangspunkt for den lange valgkampen, sier hun.

Annonse

Flere saker

Annonse