JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Må mobilisere til neste valg

Erna Hagensen er svært fornøyd med Arbeiderpartiets oppslutning ved gårsdagens valg, men maner nå til mobilisering fram til Stortingsvalget

ane.borrud@lomedia.no

– Arbeiderpartiet har gjort et godt valg. Når vi legger dette til grunn, så er jeg optimist med tanke på Stortingsvalget i 2013. Men fagbevegelsen har et stykke jobb å gjøre de neste to åra, slår lederen i Arbeidsmandsforbundet fast.

Må mobilisere

For selv om Arbeiderpartiet har gått fram siden kommune- og fylkestingsvalget i 2007, så er det Høyre som er valgets store vinner. Med de prognosene som foreligger nå, ser det ut til at partiet får 734 flere kommune- og fylkestingsrepresentanter enn de fire foregående årene.

– Hva folk stemmer kan endre seg på kort tid. Det er ikke så lenge siden Høyre var i motvind, og partimedlemmer ville at Erna Solberg skulle gå av som leder, minner Hagensen om.

Men for at de rødgrønne skal beholde regjeringsmakten, må fagbevegelsen igjen på banen.

– Vi har klart å mobilisere før, og jeg har trua på at vi skal klare det igjen.

Frp kraftig ned

Høyres fremgang har gått på bekostning av Fremskrittspartiet, som har gått kraftig tilbake. For forbundslederen er det en gledelig nyhet.

– Jeg er ikke så veldig lei meg for det, for å si det pent. Å ha FrP ved roret er en katastrofe for arbeidstagerne. Høyre er tross alt ikke så ekstreme som FrP, slår Hagensen fast.

Bekymret for pensjonen

Likevel er hun bekymret for framtidsutsiktene til de offentlige ansatte i kommunene.

– Det er flere som nå får arbeidsgivere fra Høyre. Og disse vil nødvendigvis føre en høyrepolitikk. Jeg frykter at det vil bli mer privatisering av offentlige tjenester, som vil gå utover lønns- og arbeidsvilkår til arbeiderne. Spesielt tenker jeg på at arbeidstagerne kan tape mye i fremtidige pensjonsinntekter, avslutter hun.

Annonse
Annonse