JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Streikemotor på høygir

I korridorene hos LO Stat er stemningen høy. – Vi fortsetter i akkurat samme tempo som før, med alle planene vi har lagt, forteller Jørund Hassel, entusiastisk streikekoordinator.

Torsdag morgen hadde 127 personer møtt opp på LO Stats streikemøte i Møllergata i Oslo. I snitt har organisasjonen hatt to til tre møter hver dag den siste uka, for de ulike statlige sektorene som er i streik. Og sånn planlegger de å fortsette – helt til streiken blir avblåst.

Tydelig Flåthen

– Tror du på en snarlig løsning på konflikten?

– LO-leder Flåthen var tydelig i talen han holdt på Youngstorget onsdag, så det er mulig konflikten drar seg i en annen retning nå.

Men det er fortsatt ingen mekling mellom partene, og vi står på akkurat som før, så lenge det trengs, sier streikekoordinator Jørund Hassel.

Streikende på høygir

Hassel er ikke redd for å ta i bruk superlativer og store ord når han snakker om de streikende.

– Vi er så stolte over folka vi har der ute. Når denne ikke etterlengtede streiken først oppsto, er det moro å se hvordan streikeapparatet fungerer.

– Det har vært fullt trøkk siden streikestart for ei uke siden, fortsetter Hassel.

Inntil videre vil streikekoordinatoren fortsette å besøke de streikende ute i felt, arrangere streikemøter, dele ut t-skjorter og informere det norske folk om hvorfor LO Stat er i streik.

Annonse

Flere saker

Annonse