JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Enorme vervemuligheter for LO

– Hvis man spør studenter i dag om hvorfor de ikke er fagorganisert, er svaret gjerne at de aldri er blitt spurt. Jeg håper at LOs tillitsvalgte i alle ledd nå setter mer fokus på studentrekruttering, sier Sunniva Roumimper. Hun deler gjerne sine erfaringer.

nina.hanssen@lomedia.no

Etter å ha jobbet med studentrekruttering for LO Stat Rogaland i to år, har Sunniva Roumimper (26) nå fått jobben som inspirator og vervecoach for andre som ønsker å jobbe med studentrekruttering i LO.

Sunniva Roumimper har vært ansatt i LO Stat som prosjektleder for prosjekt ”Synlig fellesskap – de langtidsutdannede i Rogaland” fra høsten 2009 til høsten 2011.

Initiativtaker for prosjektet var distriktssekretær i LO Stat Sigrun Torrissen.

Prosjektet var et spleiselag mellom LO og LO Stat. Målsettingen var i tråd med LO kongressens vedtak om spesielt fokus på rekruttering av studentmedlemmer i denne perioden.

Mens hun jobbet i Rogaland, klarte Roumimper sammen med forbundene lokalt å rekruttere 500 nye LO-medlemmer blant studentene på Universitetet i Stavanger og ved Høgskolen Stord Haugesund.

Nå har Sunniva Roumimper fått andre utfordringer.

1.september startet hun i ett års engasjement som rådgiver i LOs organisasjonsavdeling for å dele sine erfaringer.

Tipshefte på vei

Den engasjerte Stavangerjenta er allerede i gang med å lage en prosjektrapport med tips og råd til ungdomssekretærer og andre faglige tillitsvalgte som ønsker å jobbe med studentrekruttering.

Hun har allerede fått flere forespørsler fra fylker som ønsker drahjelp til dette.

– Det er et kongressvedtak på dette, så da håper jeg at de tar ballen, sier hun.

config.properties config.properties~ dump-articles.sh modules README.md test2.txt test.txt Studentene ser ikke LO

Roumimper regner med å reise en del rundt for å inspirere og komme med tips og råd det neste året. Allerede i oktober håper hun å ha ferdig rapporten som skal sendes ut til de interesserte.

– Mitt viktigste råd til forbundene i LO, er at de bør samarbeide tett med LOs distriktssekretærer og ungdomssekretærer, sier hun.

Den erfarne studentververen mener det er viktig, men ikke avgjørende, å ta i bruk sosiale medier for å nå studentene.

– Det viktigste er å snakke med folk ansikt til ansikt. I Rogaland hadde vi stand annenhver uke, men hvis distriktene velger å ha stand på universiteter og høgskoler en gang i måneden, er det også bra. Så lenge det er regelmessig og studentene vet at de er tilstede, sier hun.

Stort potensiale

Høsten 2010 var det, ifølge SSB, 241 300 studenter i Norge og rundt 13 500 norske studenter i utlandet.

– Vi vet at rundt 7 av 10 studenter jobber ved siden av studiet og er da også arbeidstakere. Det betyr at det er et stort potensiale for å rekruttere mange flere fra denne gruppen. Men da må vi også snakke med dem, sier hun.'

Roumimper tror ikke folk melder seg inn digitalt, men i fysisk møte med tillitsvalgte. Derfor er det viktig at LOs studentservice er godt synlig på studiestedene.

Hun mener LO har vært for defensiv i forhold til studentene.

– LO har vært flink til å verve ungdommer og lærlinger, men ikke vært særlig offensive ovenfor studentene - som det stadig blir flere av.

Roumimper var selv studentmedlem hele perioden mens hun studerte, både da hun var i Stavanger og da hun studerte i Sør-Afrika. I dag er hun medlem både i FO og i HK.

Verver også nattestid

Selv har hun gjort det til en livsstil å verve studenter.

– Her om dagen bodde jeg på hotell men fikk ikke sove. Da gikk jeg ned i resepsjonen og klarte å verve en student på jobb, ler hun.

For det kan jo rekrutteres LO-medlemmer i både formelle og uformelle settinger.

Hun håper at hun kan inspirere mange med sine erfaringer. Men vil ikke sette et klart tall på hvor mange hun tror de klarer å verve.

Annonse
Annonse