JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Postmann i valgthriller

En uke etter kommunevalget er det fortsatt uklart hvem som blir ordfører i Ski kommune. Nå telles stemmene opp for 5.gang. Postmann Amund Kjernli er midt i valgthrilleren og har ikke gitt opp håpet om å bli ordfører.

nina.hanssen@lomedia.no

Ap-politikeren har vært ansatt i Posten siden 1976 og har tidligere vært ordfører i to år fra 2005 til 2007, da han tok over vervet midt i perioden.

Kjernli jobber til vanlig med ansvar for innkjøp og oppfølging av kunder i Postens logistikkavdeling. Foran årets valg hadde han tro på at han skulle overta ordførerkjedet igjen.

Det så lovende ut valgnatta. Da hadde nemlig Kjernlis parti hele 14 mandater og flertall sammen med småpartiene.

Men gleden skulle ikke vare lenge.

På mandag var det klart at de hadde mistet et mandat til FrP. Ifølge Kjernli var forskjellen ikke engang en hel stemme. Men 0,21 av en stemme.

Telleforvirring

Det har vært mye frustrasjon blant kandidatene fra de ulike partiene, som rokkerer opp og ned på listen etter de ulike opptellingene.

– De har telt 4 ganger, men nå skal det telles manuelt en gang til for å få med alle alle slengere og kummuleringer, forteller Kjernli.

Han forteller at det i Ski ikke telles i de ulike valgkretsene, så alt foregår sentralt på rådhuset.

– Hva sier magefølelsen din nå da?

– Det har vært en merkelig uke etter valget og jeg har prøvd å ikke tenke for mye. Det er nå borgerlig flertall og det har jeg forsonet meg med, men vi forhandler jo fortsatt med blant annet Krf, røper Kjernli. Så her kan alt skje.

– Vi vil gjøre alt vi kan for å få flertall og jeg er åpen for et samarbeid med KrF, sier han.

Men fortsatt er det usikkert hvem som vinner når kommunestyret skal konstituere seg 19.oktober.

– Jeg er selvsagt klar til å gå tilbake i jobben min, men fortsatt har vi et ørlite håp. Vi i Ap gjorde jo et brakvalg og gikk 2,5 prosent fram, forteller den evige optimisten.

Så mens det telles kryss og ekstra navn på rådhuset, prøver Kjernli å tenke på andre ting.

– Uansett hvordan det går, skal jeg besøke barnebarn i Eigersund i helga, forteller Kjernli, som til vanlig er bosatt på Kråkstad.

* POSTHORNET FØLGER SAKEN OG KOMMER TILBAKE MED MER *

Annonse
Annonse