JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Valgthrilleren fortsetter i Ski

Over 1 uke etter valgnatta er valgresultatet i Ski ennå ikke avklart.

nina.hanssen@lomedia.no

I dag skal formannskapet kurses i manuell telling.

– På torsdag skal vi i formannskapet sitte sammen med tellekorpset for å telle kryss og slengere. Det er 5.gang stemmene telles opp og nå er jeg bare opptatt av en ting. Å få et valgresultat, sier avtroppende ordfører Georg Stub. Han er også leder av valgstyret.

En sliten Georg Stub håper at et endelig valgresultat skal være klart torsdag kveld.

De foregående opptellingene viser at den interne rangeringen i hvert parti ikke er entydig. I dag skal Stub og de ti andre politikerne i formannskapet ha en grundig opplæring i manuell telling.

Georg Stub sier at det har kommet mange reaksjoner utenfra på at kommunen bruker så lang tid på å telle.

– Enkelte har spurt oss om vi kan telle. Men jeg vil bare gjøre det helt klart: Det er avlevert 14 240 stemmer i Ski kommune. Dette har stemt helt tiden og det er ingen tvil om disse. Det vil skal telle manuelt på torsdag, er det som heter ”stikking” (red.anmerk: registrering av kryss og slengere).

Stub sier at det gjelder mellom 2500-3000 rettede lister som skal gjennomgås på nytt.

– Vårt stemmekorps er slitne etter de siste dagene, så på den 5.tellingen skal hele formannskapet være tilstede på både opplæring i og gjennomføring av ”stikkingen”.

Georg Stub håper å ha resultatet klart torsdag kveld, eller senest fredags morgen.

– Jeg skal være glad når siste stemmen er talt opp og resultatet ligger på bordet, sier ordføreren.

Han tror ikke at det blir endringer i antall mandater.

Det er i dag 21 mandater og 20 til venstresiden.

Annonse
Annonse