JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Godkjenningsordning på høring

Offentlig godkjenningsordning for renholdsbedrifter er ute på høring. Fristen for å sende inn høringssvar til Arbeidsdepartementet er 7. oktober.

ane.borrud@lomedia.no

– Å få på plass denne godkjenningsordningen er viktig. Per i dag har ikke innkjøpere mulighet til å sjekke om bedriftene de vurderer å kjøpe renholdstjenester fra opererer lovlig, sier forbundssekretær i Arbeidsmandsforbundet, Lise Myrvold.

Forslaget til godkjenningsordning har tre hovedelementer: Krav som skal stilles før renholdsvirksomheten kan godkjennes, konsekvenser av å drive renholdsvirksomhet uten å være godkjent og tilsyn med at kravene til godkjenning er oppfylt.

LAST NED: Departementets høringsbrev

– Det aller viktigste for oss er å få en ordning som er velfungerende, sier Myrvold.

Hun understreker at det må settes av nok ressurser til tilsyn med godkjente bedrifter.

– Høringen er åpen i forhold til hvem det er som skal ha dette tilsynet. Vi mener dette ansvaret bør ligge hos Arbeidstilsynet, og at det må følge med øremerkede midler.

I tillegg legger forbundssekretæren vekt på at godkjenningsperioden må være begrenset.

– Vi går for en godkjenningsordning på tre år. Det kan ikke være sånn at man er godkjent for alltid når man blir godkjent. Men kortere periode enn tre år vil bli for tungvint administrativt, avslutter hun.

Annonse
Annonse