JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Gir aktivitetsstøtte til fattige barn

Aktivitetsstøtte til fattige barnefamilier og et eget jobbprogram for innvandrerkvinner er blant forslagene i regjeringens fordelingsmelding.

Etter det NTB erfarer vil regjeringen gi aktivitetsstøtte til fattige barnefamilier slik at alle barn og unge skal kunne delta i forskjellige sosiale aktiviteter i fritiden. Hvordan ordningen vil bli gjennomført, skal utredes videre. Et alternativ skal være å gi de aller fattigste familiene kommunale aktivitetskort.

Dette vil være et av forslagene finansminister Sigbjørn Johnsen (Ap) og undervisningsminister Kristin Halvorsen (SV) presenterer når de fredag drar til Fyrstikkalleen barnehage i Oslo og legger fram regjeringens fordelingsmelding.

Innvandrerkvinner

Etter seks år i regjeringskontorene må de rødgrønne partiene forholde seg til statistikkens dystre tall som viser at barnefattigdommen i Norge har økt de siste ti årene.

Fordelingsutvalget som i 2009 kom med sin rapport, foreslo blant annet gratis kjernetid i barnehagen for fire- og femåringene fordi deltakelse i barnehage har en positiv påvirkning på barnas senere utdanning og yrkesaktivitet.

Siden 2006 har det pågått et forsøk med gratis barnehageopphold for de aktuelle aldersgruppene i totalt 20 timer i uken. I år omfatter forsøket seks bydeler i Oslo, samt enkelte områder i Drammen og Bergen. Regjeringen vil etter det NTB forstår gjøre prøveordningen permanent, samtidig som andre innvandrertette områder kan bli inkludert i ordningen.

Regjeringen ønsker også å fortsette ordningen med makspris for en barnehageplass.

Freder barnetrygden

Tidligere i september ble det kjent at regjeringen fjerner kontantstøtten for toåringene. Som en oppmuntring til innvandrerkvinner om å komme i arbeid, vil regjeringen foreslå et eget jobbprogram for denne gruppen.

Regjeringens planer for hvordan de økonomiske forskjellene skal utjevnes, kommer et halvt år forsinket. De rødgrønne partiene er enige om å ikke følge opp fordelingsutvalgets forslag om å øke barnetrygden og øke toppskatten og boligskatten.

Barnetrygden fredes foreløpig, og SV har ikke fått gjennomslag for sine forslag om behovsprøvd barnetrygd, skattlegging av barnetrygden eller økning av barnetrygden. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse