JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Kenneth Svendsen ny visepresident

Kenneth Svendsen (Frp) fra Fauske blir ny visepresident på Stortinget.

Det er klart etter at Fremskrittspartiet bestemte ast han skal være deres kandidat til vervet som andre visepresident på Stortinget.

Det var under gruppemøtet onsdag at Svendsen ble valgt av sine partikollegaer, melder NRK.

– Les også: Trengte en uke før han sa ja

– Det er et ærefullt oppdrag, og jeg er glad for at partiet har fremmet meg som kandidat. Jeg skal sørge for å ta vare på representantene på Stortinget og passe på at Stortinget blir drevet på en fornuftig måte. I tillegg er det mange representasjonsoppgaver som skal gjøres, sier Svendsen.

Stortingets presidentskap, som består av seks personer, har ansvaret for planlegging og tilrettelegging av Stortingets arbeid, samt for at konstitusjonelle regler om forholdet mellom regjering og nasjonalforsamling etterleves.

Tidligere denne uken ble det klart at Olemic Thommessen (H) overtar som stortingspresident etter Dag Terje Andersen (Ap). (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse