JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Oppklaringsmøte i Westcon

Distriktskontoret i Fellesforbundet hadde fredag et møte med klubbledelsen i Westcon. Der ble man enige om veien videre, og det er ikke aktuelt å sette klubben under administrasjon.

– Vi snakket om de sakene det er blitt skrevet om etter Brennpunkt-reportasjen. Det gjelder lønn, boforhold og arbeidstid, sier distriktssekretær Morten Larsen ved distriktskontoret i Rogaland til Magasinett.org.

Det var NRKs Brennpunkt som tirsdag kveld avslørte ulovlige skiftordninger, uverdige boforhold og lønninger på rundt femti kroner i timen for utenlandske arbeidere ved Westcon i Ølen. Saken har senere fått stor oppmerksomhet, og bedriften og de tillitsvalgte har møtt kritikk fra både forbund og arbeidsministeren.

Altfor mange

– Klubben har hatt kontakt med bedriften om disse sakene både før reportasjen og etterpå, da den visste mer, sier Larsen.

– Problemet har vært at det har vært veldig vanskelig å ha oversikt. Det skulle egentlig vært 400 innleide arbeidere, men så kom det 2000.

Allmenngjøring

Distriktskontoret og klubben er nå enige om kvavene: De innleide arbeiderne skal ha allmenngjort minstelønn innen verkstedsoverenskomsten. De skal ikke lenger bo på dobbeltrom. Og arbeidstidsordningene må endres.

Og:

– Det har gått rykter om at klubben der ute skal stilles under administrasjon av forbundet. Det er ikke aktuelt, sier Larsen.

Annonse
Annonse