JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Anklages for løgn

Danmarks avtroppende integrasjonsminister Søren Pind anklager påtroppende statsminister Helle Thorning-Schmidt for løgn.

Pind og flere andre stiller spørsmål ved om Thorning-Schmidt har snakket sant når det gjelder årsaken til at hennes partikollega Henrik Sass Larsen ikke er blitt sikkerhetsklarert. Det betyr at han ikke kan bli Danmarks nye finansminister, slik det var ventet. Den offisielle årsaken er at Sass Larsen har hatt kontakt med et medlem av motorsykkelklubben Bandidos på en kafé.

Pind la fredag ut beskyldningen på sin Facebook-side. Her hevder han at det er «et generelt karaktertrekk» for den påtroppende statsministeren at hun snakker usant.

– Full av løgn

Også Søren Espersen i Dansk Folkeparti beskylder Thorning-Schmidt for å lyve om årsaken til at Sass Larsen ikke er sikkerhetsklarert av den danske etterretningstjenesten PET.

– Hun er full av løgn når hun torsdag skaper en spin–løgnhistorie om at den eneste årsaken til at Henrik Sass Larsen ikke kunne bli minister i Danmark er at han én gang har drukket en kopp kaffe med et medlem av en MC–klubb i Køge på en offentlig kafé, sier Espersen.

– Må refses

Integrasjonsminister Søren Pind tilhører partiet Venstre, og nå ber Socialdemokraternes finanstalsmann Morten Bødskov om at fungerende statsminister Lars Løkke Rasmussen setter partifellen og ministerkollegaen på plass.

Det var Sass Larsen selv som torsdag opplyste at han ikke er aktuell som minister i den nye regjeringen på grunn av manglende sikkerhetsklarering. Thorning-Schmidt kalte Sass Larsens beslutning for klok.

Hun har ikke sagt at møtet med Bandidos-medlemmet er den eneste grunnen til at Sass Larsen ikke er blitt sikkerhetsklarert, men hun har avvist å utdype saken ytterligere.

Socialdemokraterne og resten av rød blokk vant valget i Danmark 15. september. I neste uke er det ventet at Thorning-Schmidt vil presentere sin nye regjering. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse