JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Erkjenner at feil ble begått

Justisminister Knut Storberget (Ap) erkjenner at feil ble begått under terrorhandlingene 22. juli.

Han erkjenner også å ha det øverste ansvaret for dette.

I et intervju med Aftenposten sier Storberget at han både tar ansvar for det som fungerte, og det som ikke fungerte. Han sier også at han ikke har hatt planer om å gå av.

– Jeg har de siste ukene tenkt mye på hva det betyr å ta ansvar etter dette. Og jeg mener helt klart at å gå av ikke er å ta ansvar. Ikke i denne situasjonen. Det vil være å stikke av. Ansvar for meg nå er flere ting, blant annet å forsøke å redusere smerte, for skadede og etterlatte, men også for operativt personell, frivillige og ansatte i departementene, sier Storberget i intervjuet.

Storberget mener at man må tåle at det blir stilt kritiske spørsmål om kriseberedskapen, og sier at han har spurt seg selv om det var mulig å gjøre mer for å stanse gjerningsmannen.

– Vi har stått overfor en ekstrem situasjon, og selv om vi ennå ikke har alle kort på bordet, så erkjenner jeg at det er blitt gjort feil. Senest med uriktig informasjon til pårørende. Feil må vi alle, også jeg, beklage, sier justisministeren. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse