JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Lite nytt i Ernas skoleløfter

Arbeiderpartiets Marianne Aasen er lite imponert over skoleløftene som Høyre og Fremskrittspartiet la fram fredag.

– Erna Solberg slår inn åpne dører, sier hun til NTB.

Arbeiderpartiets utdanningspolitiske talskvinne viser til at Stortinget før sommeren vedtok et løft for yrkesfagene og sier den rødgrønne regjeringen allerede har satt av penger til etter- og videreutdanning for lærere.

– Les også: Fortsetter i neste uke

– Men det er uheldig om Høyre og Frp kun har oppmerksomheten rettet mot matematikk. Det er behov for et løft i flere fag. Dessuten vil Ap satse like mye på opprusting av skolebygg som etterutdanning av lærere, og dette nevnte verken Solberg eller Jensen med ett ord under pressekonferansen, sier hun.

Aasen er positiv til signalene om økt innsats mot frafall, men tviler på at de blåblå vil klare å sørge for at 90 prosent av elevene består videregående.

– Det er iallfall veldig ambisiøst når det eneste tiltaket som nevnes er økt lærlingtilskudd, sier hun. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse