JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Krever jobbene nå

Landets attføringsbedrifter krever konkret handling for å få unge funksjonshemmede i jobb.

kjell.werner@anb.no

– Det trengs en langt kraftigere satsing på arbeidsrettede tilbud når regjeringen nå varsler en ny jobbstrategi for unge med nedsatt funksjonsevne, sier direktør Johan-Martin Leikvoll i Attføringsbedriftene i NHO til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Leikvoll viser til signalene som ble gitt i trontalen mandag, og han forventer derfor et statsbudsjett for arbeidsinkludering torsdag.

– Hvis arbeid til alle skal være hovedmål for regjeringen, må innsatsen for personer i ytterkanten av arbeidslivet trappes kraftig opp, sier Leikvoll.

Unge uføre

NHO-direktøren peker på at det de siste månedene har vært et stort fokus på den urovekkende økningen i antallet unge uføre. Det er særlig personer med psykiske lidelser, lese- og skrivevansker og rusproblemer som sliter med å få innpass i arbeidslivet.

– Å ha en psykisk lidelse eller lese- og skrivevansker er også å ha en funksjonshemming i forhold til arbeidslivet. For denne gruppen vet vi at arbeidsmarkedstiltak har positiv effekt, sier Leikvoll.

Han viser til at nivået på arbeidsmarkedstiltak har stått på stedet hvil i fem år, mens behovene øker sterkt.

Inkludering

– Et budsjett for arbeid, må derfor også bli et budsjett for arbeidsinkludering, sier Leikvoll.

Nav-ledelsen har gått offentlig ut og bedt om en opptrappingsplan i forhold til arbeidsmarkedstiltak. Nav mener behovet for slike tilbud er dobbelt så stort som i dag.

Leikvoll forventer derfor at regjeringens varslede jobbstrategi for unge med nedsatt funksjonsevne følges opp med en vesentlig opptrapping av tiltaksplasser i statsbudsjettet.

– Selv i et stramt budsjett hvor det blir sagt nei til en rekke formål, må det sies et kraftig ja til å øke innsatsen vesentlig. I motsatt fall sies det nemlig ja til en unødvendig økning av antall uføretrygdede i årene som kommer, hevder Johan-Martin Leikvoll. (ANB)

Annonse
Annonse